Performance Studbookin tuomareina toimivat innokkaat virtuaaliharrastajat, joita kiinnostaa kehittää omaa osaamistaan ja olla mukana yhteisessä toiminnassa. Tuomarina voi toimia joko pysyvässä pestissä tai sitten satunnaisempana keikkatuomarina. Tuomarien lisäksi meillä on eri tehtävissä toimivia apureita, jotka mahdollistavat omalla panoksellaan toiminnan sujuvuuden.

Erilaisia PSB-pestejä ovat:

  • Tuomari: tuomaroi (pisteyttää mielipiteensä mukaan) tilaisuuden osallistujat
  • Varatuomari: tuomaroi tilaisuuden tuomarien omat hevoset
  • Osallistujien tarkastaja: tarkastaa tilaisuuden osallistujien osallistumisoikeuden

Tuomaroinnista sananen

Tuomarointi (eli osallistujien pisteytys) tapahtuu Google Sheet-tiedostoon, jossa on jokaiselle tilaisuudelle oma välilehti, joka laskee yhteispisteet ym. automaattisesti vähentäen paljon aikaa vievää ”käsityötä”.

Pyrimme siihen, että jokaisessa tilaisuudessa vaihtuisi vähintään yksi tuomari. Tuomarien omat hevoset arvostelee aina varatuomari. Tuomarit voivat arvostella omia kasvattejaan ja entisiä hevosiaan, mutta eivät yhteis-/osaomistuksessa olevia.

Tuomarointi tapahtuu ns. anonyymisti eikä tilaisuuskohtaisia tuomareita nimetä. Osallistuja voi pyytää tietyn tuomarin pisteille perusteluja tilaisuuden jälkeen ottamalla ylläpitoon yhteyttä. Ylläpito toimii sananvälittäjänä osallistujan ja tuomarin välillä. Otathan kuitenkin huomioon, ettei pisteitä enää muuteta tulosten julkaisun jälkeen.

Tuomarit

Tällä hetkellä tuomareina toimivat ao. harrastajat:

Elen (VRL-01853), Nintsu (VRL-01851), Vibaja (VRL-00727), Launi (VRL-12379), Jayde (VRL-05186), Anzkuli (VRL-11903), Kirsiina (VRL-05196), Hazel (VRL-14333) ja Tiikeri (VRL-10741)

Ota yhteyttä, jos tuomarointi sattuu kiinnostamaan!

Keikkatuomarointi

Satunnainen tuomarointi eli ns. keikkatuomarointi on mahdollista PSB:lla. Keikkatuomari tuomaroi esimerkiksi yhden tai kaksi tilaisuutta silloin tällöin. Keikkatuomarit saavat tuomarietuudet vain tuomaroimaansa tilaisuuteen ja heidän tulee noudattaa ylläpidon asettamia aikarajoja tuomaroinnin suorittamiselle.

Keikkatuomarilla tulee olla Google-tili, että tuomarointi onnistuu. Ota yhteyttä ylläpitoon Keskustan tai sähköpostin välityksellä, jos keikkatuomarointi kiinnostaa. PSB ylläpitää listaa keikkatuomareista ja on heihin tarvittaessa yhteydessä, jos tuomarivaje iskee.